Visie

Kinderen en volwassenen hebben verschillende kanten in zich, die allemaal hun ‘zegje’ doen. Ieder kind heeft andere ervaringen meegemaakt en daardoor andere kanten die zich verstopt houden of juist onaangekondigd plotseling opduiken. Het is mogelijk om alle onvermoede kanten (ook de onaangename) in kinderen, ‘thuis’ te laten komen, waardoor  ze opgenomen worden in de totale persoonlijkheid. Dan kan een kind een warm en liefdevol contact ontwikkelen met alles wat het in zichzelf ontmoet. Er ontstaat een gelukkig gevoel. Geen statisch moment, maar de vaardigheid om in en uit gevoelens te gaan. Wat een vrijheid!

Missie

Charlotte heeft het tot haar missie gemaakt om  volwassenen en kinderen voortdurend te stimuleren elkaar  (kinderen en volwassenen) serieus te nemen en het eigen geluk te gunnen. Charlotte: “Wees nieuwsgierig naar elkaars motieven, geef elkaar de ruimte om alle gevoelens en (wonderlijke) uitingen te delen, stimuleer de Gun-factor. Help elkaar, want jij als volwassene (ouder, leerkracht) kan het niet alleen en je hoeft het niet alleen te doen. Kinderen zijn de deskundigen op zichzelf. Doe het samen of doe het niet. Allen voor één en één voor allen”

Biografie

Charlotte Visch (1956), ontwierp in 1996  een nieuwe kinderpsychotherapie, waarbij het kind daadwerkelijk centraal staat: de Integratieve Kindertherapie. Zij publiceert artikelen, schrijft boeken over onderwijs, Integratieve Kindertherapie, opvoeding en scheiding. Naast haar werk in de kindertherapiepraktijk Child Consult, schrijft ze de column ‘Kinderkopje’ in het magazine Kinderwijz, verzorgt lezingen, studiedagen voor therapeuten, leerkrachten, ouders en specialisten zoals bijzonder curatoren. Voor de verschillende opleidingen (KinderCoach, EmoE-training en Integratieve Kindertherapie) die zij heeft ontworpen en gerealiseerd, ontwerpt Charlotte kinderposters, prentenboekjes en syllabi.

"Ik zit al heel lang in het onderwijs, ik ben op vierjarige leeftijd begonnen"

Activiteiten

Charlotte Visch

Ontwikkelaar integratieve kindertherapie

Ontwikkelaar Sleuteltraining: HarTgrondig opvoeden

Adviseur Child & Youth Affairs aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie

Auteur van: Gelukkige kinderen in een gelukkige klas, Angst-Wegwijzer, De sleutel tot je kind en Kofferkinderen

Publicaties

Charlotte schrijft artikelen, boeken, prentenboeken en maakt instructie- en theoriefilms en kinder-CD’s voor de opleiding tot Integratieve Kindertherapeut.

Columns

In het magazine Kinderwijz van uitgeverij 248Media verschijnt al vanaf de start van het tijdschrift 'Kinderkopje' van Charlotte Visch. De thema’s die zij daarin beschreven heeft zijn o.a. - Het brein, dyslectie, samen-spelen-samen-delen, pubers, kleuter, autisme, passend onderwijs, pesten, emoties, transgender, het digi-bord, gelijkwaardigheid.

 

De columns zijn te bekijken en als PDF te downloaden in de webwinkel van Charlotte Visch. Klik hier.

 

Artikelen

In diverse tijdschriften (Mensenkinderen, Kinderwijz, Gifted) zijn artikelen van Charlotte verschenen. Het betreft ervaringen uit de kindertherapiepraktijk tot praktische tips voor leerkrachten en opvoeders

 

Artikelen zijn te bekijken en als PDF te downloaden in de webwinkel van Charlotte Visch. Klik hier.

Lezingen

'Bang voor injectienaalden'

De lezingen van Charlotte zijn altijd interactief, zodat iedereen zoveel mogelijk op zijn of haar persoonlijke vraag antwoord krijgt. “Het doel van een interactieve lezing is ervoor te zorgen dat mensen geïnspireerd naar huis gaan of in de klas met energie aan de slag gaan.”

Thema’s die in lezingen o.a. aan bod zijn gekomen: autonomie teruggeven aan de leerlingen, pesten op school, communiceren met kinderen, hoogbegaafdheid, agressie en ander grensoverschrijdend gedrag, praten met jonge kinderen, de stemmen van het kind (in een echtscheidingssituatie), de praktijk van de Integratieve Kindertherapeut.

 

'De waarheid van Martijn'

'Warm schoolklimaat Gescheiden ouders'

Submitting Form...

The server encountered an error.

Formulier verzonden

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen, neem contact op.

 

 

Child Consult

 

• Coaching, counseling, mediation of Integratieve Kindertherapie voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

 

• Opvoedondersteuning.

 

• Brusjes-coaching: conflicten tussen broertjes en zusjes.

 

• Gelukkige kinderen in het basisonderwijs met de EmoE-training voor kinderen, ouderavond voor ouders en studiedag voor het schoolteam.

 

Ga voor informatie naar de website van Child Consult.

Charlotte Visch Webwinkel

 

Child Consult Uitgeverij is één van de activiteiten van Child Consult van Charlotte Visch. De boeken, posters en CD’s zijn goed te gebruiken om kinderen, ouders en therapeuten effectief te ondersteunen. Het boek 'De sleutel tot je kind' heeft zelfs aanleiding gegeven tot het ontwikkelen van de bijbehorende opvoedtraining 'Hartgrondig opvoeden'.

De Nederlandse Academie

 

Charlotte is sinds 1992 verbonden aan het opleidingsinstituut

 

Integratieve Kindertherapie-opleiding: Charlotte heeft in 1998 de 4-jarige opleiding tot Integratieve Kindertherapeut ontwikkeld. Na vier jaar studie, correct aantal supervisie- en leertherapie-bijeenkomsten, intervisie, en het juiste aantal cliënturen verkrijgen de afgestudeerde kindertherapeuten het ECP: Europees Certificaat Psychotherapie. Charlotte doceert aan deze opleiding, geeft werkbegeleiding en verzorgt lezingen over haar vak.

 

KinderCoach-opleiding: Deze vierjarige opleiding bestaat uit vier levels, die leiden naar het diploma Integratieve KinderCoach. Met de juiste vooropleiding start jij je eigen praktijk voor Integratieve KinderCoach. De middaglessen zijn open gesteld voor iedereen die beter willen communiceren met kinderen: ouders, grootouders, pedagogisch medewerkers, buurtwerkers.

 

EmoE-trainer-opleiding: In de driejarige opleiding tot EmoE-trainer leer je de kinderen emotioneel intelligent te worden. Zo creëren de kinderen en jij een gelukkig klassenklimaat met liefdevol respect als basis.

BLOG

 

Hier vind je de nieuwste artikelen van Charlotte Visch.

 

Deze gaan over o.a. kinderen, integratieve kindertherapie, onderwijs, gelegaliseerde mishandeling van kinderen en de eerste emancipatiebeweging St. BEK voor kinderen.